“Dries Mertens heeft al begrepen dat zijn WK voorbij is”

“Dries Mertens heeft al begrepen dat zijn WK voorbij is”
Woensdag 04 juli 2018 - 11:30   I  

De wisselspelers trokken de Rode Duivels afgelopen maandag over de streep tegen Japan. Nacer Chadli en Marouane Fellaini scoorden en hielpen ons land met een waanzinnige comeback en een 3-2-zege aan een plek in de kwartfinales van het WK. En wat nu, Roberto?

Behoudt Roberto Martinez het vertrouwen in zijn vertrouwde basiself of voert hij hier en daar toch een wijziging door? Volgens de Franstalige krant La Capitale is het nu al duidelijk dat één speler uit de ploeg zal verdwijnen: Dries Mertens.

De aanvaller van Napoli werd samen met Yannick Carrasco naar de kant gehaald tijdens de match tegen Japan en dat zou gevolgen kunnen hebben. “Toen Dries Mertens uit de kleedkamer in de Rostov Arena kwam, was hij de eerste om te beseffen dat zijn WK als basisspeler voorbij is”, schrijft La Capitale.

Carrasco op de plaats van Mertens?

“Wat Carrasco betreft: we zouden hem graag eens in een andere rol aan het werk zien. Ondanks het feit dat hij hard werkt is hij gewoon niet echt gemaakt om de volledige flank voor zijn rekening te nemen in het systeem van Martinez”, klinkt het verder nog.

Wat La Capitale wil zeggen, is dat Carrasco de plaats van Mertens kan innemen. De Belg met Spaanse roots zou dan samen met Eden Hazard rond diepe spits Romelu Lukaku kunnen zwerven. Op het middenveld komt er dan eventueel een plaats vrij voor Marouane Fellaini, terwijl een verdediging met vier een optie is. Aan Martinez om de knopen door te hakken.

Poll: Moet Mertens tegen Brazilië in de ploeg staan?

TAGS  I  Mertens  I  Carrasco  I  Rode Duivels  I  Brazilië  I  Japan  I  Fellaini

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024