'Bondscoach Tite haalt basisspeler eruit voor de wedstrijd tegen België'

'Bondscoach Tite haalt basisspeler eruit voor de wedstrijd tegen België'
Woensdag 04 juli 2018 - 12:15   I  

Brazilië heeft nog geen indruk hoeven maken op dit WK om in de kwartfinale geraken. De groepsfase overleefden de Brazilianen eenvoudig en ook in de achtste finale had Brazilië eigenlijk weinig moeite met Mexico.

In België hopen ze alvast dat de Rode Duivels wél weerwerk zullen bieden en ook in Brazilië leeft het gevoel dat België wel eens een echte test kan worden. Daarom zou bondscoach Tite nu twijfelen om een belangrijke wissel door te voeren. Gabriel Jesus, de jonge spits van Manchester City, scoorde nog niet op dit WK. Die andere spits, Roberto Firminho deed dat wel en de Liverpool-spits kreeg daar maar enkele minuten de tijd voor.

Ook de Zweedse ex-spits, Henrik Larsson, denkt dat Tite die beslissing nu moet durven nemen. Jesus kreeg al vier wedstrijden de kans om zich te bewijzen, maar hij bracht te weinig. Firminho heeft er een fantastisch seizoen opzitten bij Liverpool en toonde zich in Rusland al erg gretig.

"Betere spits voor de combinatie"

Volgens de Zweed heeft Firminho nog andere kwaliteiten buiten zijn neus voor goals. "Oké, het was maar een binnentikker, maar hij stond er wel. Het is een beslissing die je moet overwegen, want Jesus scoorde al vier wedstrijden niet. Firminho valt in en scoort bijna bij zijn eerste baltoets. Ik denk dat je met Firminho ook beter de bal kan bijhouden én kan combineren."

Poll: Wie zou jij opstellen?

TAGS  I  Brazilië  I  WK  I  Rode Duivels  I  Firminho  I  Jesus  I  Tite

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024