Brazilianen vrezen het "geheime wapen" van de Rode Duivels

Brazilianen vrezen het
Woensdag 04 juli 2018 - 15:15   I  

De Rode Duivels hebben heel wat offensief geweld rondlopen op het veld. Eden Hazard, Romelu Lukaku en Dries Mertens zullen het de Brazilianen vrijdag zo moeilijk mogelijk proberen maken. Maar zij vormen volgens de Brazilianen niet het grootste gevaar.

De Braziliaanse media zien Thierry Henry namelijk als gevaarlijke schakel in de ploeg van de Rode Duivels. Zijn expertise, zijn ervaring en zijn drang om te winnen heeft hij overgebracht op de Rode Duivels en bovendien hebben ze aan de Fransman een trauma overgehouden. Frankrijk, mét Henry, schakelde Brazilië in 2006 uit in, jawel, de kwartfinales.

“Dezelfde fase, dezelfde tegenstander.” Globo Esporte ziet volgens HLN dat Thierry Henry een belangrijke rol speelt in de Belgische selectie. “Hij is een idool van een generatie die met het kijken naar de Premier League opgroeide. Henry kwam voor zijn eerste trainingservaring naar België om een winnaarsmentaliteit toe te voegen aan een groep die onder druk werd gezet door de resultaten van een land dat nog nooit een trofee won.” 

"Henry verloor nog nooit van Brazilië"

“De wedstrijd van vrijdag is ongetwijfeld de belangrijkste uitdaging in het leven van deze Belgische spelers. In de dagen voor die partij heeft Henry een cruciale rol door hen proberen te overtuigen dat Brazilië niet het zevenkoppige monster is. In drie confrontaties met Brazilië verloor hij er geen. Hij kwam in de 3-0-zege op het WK van 1998 niet van de bank, startte in 2004 voor een vriendschappelijk duel in het Stade de France en besliste twee jaar later de kwartfinale in Duitsland. Het staat in schril contrast met de drie nederlagen van de Belgen tegen Brazilië in vier wedstrijden.

Poll: Kan de rol van Henry belangrijk worden vrijdag?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Brazilië  I  Henry

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024