Club Brugge speelt gelijk tegen Roemenen, Hubert stopt penalty

Woensdag 04 juli 2018 - 20:20   I

Club Brugge stond woensdagavond voor zijn eerste echte test in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In het Nederlandse Garderen, waar de Belgische landskampioen op oefenstage is, speelde Club 1-1 gelijk tegen Steaua Boekarest. Blauw-zwart kwam snel op voorsprong, maar in de tweede helft boden de Roemenen flink wat weerwerk. In de slotfase moest de ingevallen Guillaume Hubert zelfs nog een strafschop stoppen om een nederlaag af te wenden.

Club Brugge klom al snel op voorsprong. Na amper vijf minuten spelen opende Denswil de score. Blauw-zwart was baas tijdens de eerste helft, maar kon zijn overwicht niet omzetten in meer doelpunten. Aan de rust stond het dan ook nog 0-1.

Snel 1-1, Hubert stopt penalty

Na de pauze verwaterde het spel. Club was niet langer baas en Steaua kwam steeds beter in de match. Na amper zeven minuten spelen resulteerde dat in de gelijkmaker van Teixeira. Op het uur bracht Ivan Leko heel wat nieuwe spelers, onder wie ook nieuwkomer Luan, in de ploeg.

Toch was het opnieuw Steaua dat dicht bij een doelpunt kwam. Een kwartier voor tijd kregen de Roemenen een strafschop, maar invaller Guillaume Hubert stopte de elfmeter van Tanase en ranselde ook de herneming uit zijn doelvlak. Club speelde nog enkele kansen bij elkaar, maar aan de stand veranderde niets meer: 1-1.