De Boeck luidt alarmbel: "Ik kan met deze spelers niks aanvangen"

De Boeck luidt alarmbel:
Vrijdag 06 juli 2018 - 08:26   I   door Redactie

Glen De Boeck is niet te spreken over het transferbeleid bij zijn club KV Kortrijk. Er werd nog geen enkele nieuwe speler aangetrokken deze zomer en de coach maakt zich dan ook ernstig zorgen.

De Boeck moest ook toekijken hoe Lorenzo Staelens, zijn assistent, vertrok. "Het probleem tussen de club en Lorenzo was niets financieel en was volgens mij op te lossen. Ik heb er alles aan gedaan om de plooien glad te strijken, maar de club hield de deur dicht", aldus De Boeck

"Voor zijn opvolging ging het tussen Adnan Custovic en Chris O'Loughlin. Bij Adnan waren er nog te veel T1-ambities en zo was er het risico dat hij in september of oktober alweer weg was. Dat hij ook op mijn plaats zou azen? Daar heb ik geen moment bij stilgestaan. Ik moet zeggen dat ik na die eerste weken zeer opgetogen ben over Chris. Hij is een uitstekende assistent, alleen is hij Lorenzo niet. Die rechterhand, het klankbord met wie ik al zo lang samenwerkte, die altijd precies dezelfde analyse maakte, die is er niet meer."

"De club kent mijn ongerustheid, ik zeg het hen elke dag"

Intussen wacht de trainer op versterking. “Het is de realiteit: geen enkele nieuweling en negen spelers minder (Makarenko, Erik Palmer Brown, Perbet, Verboom, Papazoglou en De Smet zijn weg. Kumordzi is langdurig geschorst, Rougeaux en Van Loo zijn nog lang out, nvdr.). De twee die wellicht komen, Camara en Touali, zijn jonge talenten en helemaal niet meteen inzetbaar. We trainen dus met precies elf veldspelers van het niveau Jupiler Pro League."

"Dat wil zeggen dat we geen deftige tactische training kunnen doen", vervolgt De Boeck. "Bovendien weegt dat ook op de spelers, die merken dat bepaalde oefeningen voor sommigen te snel gaan. Je kan dat die jonge spelers niet kwalijk nemen, maar het vraagt heel veel energie van de staf om die frustraties weg te nemen. De club kent mijn ongerustheid, ik zeg het hen elke dag. En dan hoor ik altijd dat ze bezig zijn met transfers. Maar ik weet niet hoe het daarmee staat. Met deze groep kan ik in de Jupiler Pro League niets aanvangen."

Poll: Denk jij dat Kortrijk zich nog fel zal versterken?

TAGS  I  KV Kortrijk  I  De Boeck

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024