Nederland valt voor Rode Duivels: "Jullie zijn beter dan Brazilië"

Nederland valt voor Rode Duivels:
Vrijdag 06 juli 2018 - 09:19   I   door Redactie

Vergis u niet: ook veel Nederlanders steunen vanavond de Rode Duivels. John Heitinga en André Ooijer waren erbij toen Nederland Brazilië uitschakelde op het WK van 2010. Oranje haalde toen uiteindelijk de finale.

"Wij hadden een team met jongens als Van Persie, Sneijder, Robben, Van der Vaart... Jullie hebben Lukaku, Hazard, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen... De kwaliteit is vergelijkbaar. Brazilië was niet blij om het tegen ons op te nemen en reken maar dat ze er ook niet naar uitkijken om tegen België te spelen. Ik zet mijn geld op jullie. De kansen zijn 60-40 in jullie voordeel", voorspelt Ooijer in Het Laatste Nieuws.

"Ik ken Martínez van bij Everton en ik weet gewoon dat hij de Brazilianen doodgeanalyseerd heeft", reageert Heitinga. "Zwitserland had een goed plannetje. Dus het is mogelijk. Behrami heeft Neymar goed uit de wedstrijd gespeeld. Jullie hebben bovendien nog een plan B. Met Fellaini en Chadli kan je gestalte inbrengen. Geloof in je eigen kracht. Dan kan het echt."

"België is beter"

Het laatste woord is voor Ooijer: "Jullie hebben echt een goede ploeg en een sterke bank. Chadli is normaal gesproken een basisspeler. Het lijkt ook een hecht team van de buitenkant. Jullie komen echt verder dan de kwartfinale. Een beetje vertrouwen mag best. Ik zag veerkracht tegen Japan, sterke prestaties in de groepswedstrijden. België is beter dan Brazilië en jullie zijn goed bezig. Ik geloof echt dat jullie een kans maken om dit toernooi te winnen. Waarom niet?"

Poll: Zijn we beter dan Brazilië?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Brazilië

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024