Rits waarschuwt na zijn transfer naar Club: "Dat wil ik hier niet zijn"

Rits waarschuwt na zijn transfer naar Club:
Vrijdag 06 juli 2018 - 10:14   I   door Redactie

Op zijn zestiende werd Mats Rits de hemel ingeprezen. Nadien kende hij een terugval. Bij Ajax slaagde hij er op jonge leeftijd niet in om door te breken. Rits moet het nu proberen waar te maken bij Club Brugge. Hij krijgt opnieuw een kans bij een topclub.

"Belg of niet, ik speel al lang in deze competitie en voor mij was dit het goeie moment om deze stap te maken. Ik ben gehaald voor twee posities, inderdaad die van Vormer of Vanaken. Een ‘back-up’ wil ik niet zijn, maar op zich heb ik begrip voor die term. Club speelde kampioen en de sterkhouders zijn gebleven", aldus Rits in Het Laatste Nieuws.

"Trainers zeggen wel eens dat iedereen vanaf nul begint, maar na tien jaar in het voetbal weet ik dat dit niet zo is. Vormer en Vanaken hebben natuurlijk een voorsprong, dat is logisch na wat ze bewezen hebben. Wél moet ik tonen dat ik daar ook kan spelen. Ik zie dit meer als een motivatie dan als iets negatiefs."

"De slogan 'No Sweat No Glory' is een hele mooie"

De vergelijking tussen zijn periode bij Ajax en Club Brugge gaat niet op. "Bij Ajax was ik veel geblesseerd, nu voel ik me echt deel van de A-kern en ben ik niet meer de speler van toen. Dat het nu van moeten is? In het voetbal moet het in principe elke week. Ik zie dit niet als een laatste kans of zo en wil mezelf dus ook geen extra druk opleggen."

"De slogan ‘No Sweat, No Glory’ is een hele mooie. Eentje die ook bij KV Mechelen past. Alles geven voor de supporters, strijden voor de club. Club Brugge is altijd een beetje het grote KV Mechelen geweest en dus weet ik wat mij te doen staat.”

Poll: Denk je dat Rits een basisspeler wordt bij Club?

TAGS  I  Rits  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024