Als je het beste uit België en Brazilië samenvoegt, krijg je dit topelftal

Als je het beste uit België en Brazilië samenvoegt, krijg je dit topelftal
Vrijdag 06 juli 2018 - 12:00   I  

De Rode Duivels nemen het vanavond op tegen Brazilië. Volgens heel wat waarnemers wordt het een duel tussen de twee beste nationale ploegen op dit WK. Als je beide ploegen naast elkaar legt, kan je er moeilijk anders over oordelen. Onze redactie stelde een gemengd elftal met de beste Belgen en Brazilianen samen.

We beginnen met hoopgevend nieuws. In dit duel kwamen de Rode Duivels alvast als winnaar uit de bus. Onze redactie kwam tot een elftal met zes Belgen en vijf Brazilianen. Over sommige spelers werd flink gedebatteerd, over andere bestond dan weer geen twijfel.

In doel opteerden we voor Courtois. Akkoord, Alisson is een uitstekende keeper, maar Courtois heeft toch al veel meer bewezen in zijn carrière. In de defensie staan met Thiago Silva en Marcelo twee Brazilianen, maar met Meunier en Kompany ook twee Belgen. Op de rechtsachter was het bij afwezigheid van Dani Alves twijfelen, maar Meunier haalde het nipt van Danilo.

Voorhoede om van te smullen

Op het middenveld een driehoek waar iedere Europese grootmacht van droomt: Casemiro, De Bruyne en Coutinho. En in de aanval een trio dat geen enkele Europese grootmacht zich kan veroorloven: Hazard, Neymar, Lukaku.

Neymar, die we nog net iets hoger inschatten dan Hazard, mag op links spelen. Hazard kreeg ter compensatie de nummer 10 van onze redactie. Oh, ja: de shirtjes zijn misschien niet om aan te zien, maar er moest nu eenmaal rood, geel en groen in zitten.

Het gemengde elftal:

Poll: Zou dit elftal wereldkampioen kunnen worden?

TAGS  I  Brazilië  I  Rode Duivels

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024