Nieuwkomer scoort meteen, maar Anderlecht speelt gelijk tegen Roeselare

Vrijdag 06 juli 2018 - 17:05   I

RSC Anderlecht is vrijdagnamiddag tegen 1B-club KSV Roeselare niet verder gekomen dan een gelijkspel. Paars-wit klom vroeg in de wedstrijd op voorsprong via nieuwkomer Vranjes, maar kon die voorsprong daarna niet uitdiepen. In de tweede helft hielp Samyn Roeselare zelfs nog aan een gelijkspel.

Hein Vanhaezebrouck stuurde tegen Roeselare een mix van ervaren spelers en jonge kerels het veld op. Boeckx mocht het doel verdedigen, zomeraanwinsten Vranjes, Santini, Abazaj en Adzic kregen hun kans en van de jonge garde uit de eigen kweekvijver mochten Danté, Delcroix en Kayembe minuten maken.

Nog voor het eerste kwartier verstreken was, stond Anderlecht al 0-1 voor. Het was Vranjes die meteen wist te scoren. Het doelpunt van de Bosnische verdediger was ook het enige in de eerste helft. Aan de rust stond er nog steeds een kleine voorsprong voor paars-wit op het scorebord.

Zes wissels

Na de pauze voerde Vanhaezebrouck een pak wissels door – zes om precies te zijn. Onder meer Bakkali, Morioka en Amuzu maakten hun opwachting. Swingen deed Anderlecht evenwel niet. Op het uur incasseerde het een tegentreffer van Samyn en zo stond het plots 1-1. Paars-wit probeerde de bakens nog te verzetten, maar aan de score veranderde niets meer.