Volwassen Frankrijk na blunder Muslera naar halve finales, nu tegen België?

Vrijdag 06 juli 2018 - 17:53   I

Frankrijk heeft zich als eerste land geplaatst voor de halve finales op het WK in Rusland. De ploeg van Didier Deschamps speelde een solide - en vooral volwassen - wedstrijd tegen Uruguay en haalde het uiteindelijk met 0-2. Raphaël Varane opende de score en dankzij een flater van doelman Fernando Muslera kon Antoine Griezmann de voorsprong verdubbelen.

Op voorhand dacht iedereen dat zowel Uruguay als Frankrijk een stevige muur zou optrekken, maar dat was allesbehalve het geval. Beide landen toonden vanaf het eerste fluitsignaal van de wedstrijd dat ze relatief open wilden voetballen. Het leverde enkele kansen op, maar het eerste doelpunt viel pas op slag van rust. Varane verlengde een vrijschop van Griezman en zette Uruguay op achterstand.

Na rust probeerde Uruguay, zonder de geblesseerde Cavani, de bakens te verzetten. Dat lukte niet. Integendeel: na een uur spelen stond het plots 0-2. Griezmann poeierde een bal richting doel en Muslera schatte het schot van de Atlético-spits totaal compleet verkeerd in. Een gigantische flater en over en uit voor Uruguay.

België of Brazilië

Frankrijk speelde het heel volwassen uit en gaf nog nauwelijks iets weg. Luis Suarez en co hingen aangeslagen in de touwen en konden het niet meer spannend maken. De Zuid-Amerikanen moeten hun koffers pakken, terwijl Frankrijk het in de halve finales opneemt tegen de winnaar van het duel Brazilië-België.

Poll: Gaat Frankrijk het WK winnen?