Helden van Kazan! Rode Duivels sturen Brazilië naar huis

Helden van Kazan! Rode Duivels sturen Brazilië naar huis
Vrijdag 06 juli 2018 - 21:50   I  

De wedstrijd van de eeuw. Zo werd de wedstrijd voor vandaag aangekondigd. Een hele week toeleven ook naar dit moment, hét moment van deze generatie Belgen. Het werd een heerlijke wedstrijd en een thriller van formaat.

In de eerste helft begonnen beide ploegen goed aan de wedstrijd, maar de grootste kansen waren toch voor Brazilië. Thiago Silva zag zijn poging op de paal stranden, maar even later was het raak aan de overkant. Een goede hoekschop werd door de Brazilianen in eigen doel verwerkt. Een gelukje, maar de Rode Duivels hadden wel de voorsprong die ze wilden.

Want net dan kunnen de Belgen doen waar ze zo goed in zijn. Heerlijk snel voetballen als er ruimte ligt. Dat weten de Brazilianen na vandaag ook, want de tweede van de Rode Duivels was een pareltje. Een snelle tegenaanval kwam bij Kevin De Bruyne, die met een heerlijke streep voor de dubbele voorsprong kon zorgen.

Het bleef echter bibberen voor de Rode Duivels, die het lastig bleven hebben met de Brazilianen. Heel wat Belgen speelden gelukkig op een heel hoog niveau. Het defensieve compartiment stond als een huis en voorin lieten Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en Eden Hazard zien dat ze echt wereldtop zijn.

Na rust bleef Brazilië de wedstrijd in handen nemen en de druk werd gigantisch. De Rode Duivels hielden erg lang stand, maar plots kopte Renato Augusto de bal heerlijk voorbij Courtois. Het start voor een héél spannend slot, waarin Thomas Meunier ook nog geel pakte en een eventuele halve finale tegen Frankrijk zou missen. De counters van de Belgen werden minder scherp en Brazilië bleef komen.

Heel wat Rode Duivels mogen lof krijgen, maar dé man van de wedstrijd werd wellicht Thibaut Courtois. Met heerlijke reddingen hield hij Brazilië van de gelijkmaker. Met een epische redding in het slot deed hij de monden zelfs openvallen. Een prestatie om  "u" tegen te zeggen van de 'helden van Kazan'. Nu op naar de halve finale tegen Frankrijk. 

Poll: Was dit een verdiende zege?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Brazilië

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024