Roberto Martinez met tranen in de ogen: "Ze hebben het gedaan"

Roberto Martinez met tranen in de ogen:
Vrijdag 06 juli 2018 - 22:25   I  

De Rode Duivels hebben Brazilië naar huis gestuurd. Roberto Martinez zijn plannetje klopte tot in de puntjes en is nu al de held van de Belgen. Met drie of met vijf achterin, Martinez doet wat hij moet doen en doet dat ontzettend goed.

Na de wedstrijd stak hij de pluimen niet op zijn eigen hoed, maar wel op die van zijn spelers. Zij hebben geschiedenis geschreven en hebben dit gedaan, niet hij. "Ze hebben het gedaan", glunderde de bondscoach bij Sporza. "Het was ongelooflijk zwaar en je weet dat Brazilië nooit zal opgeven."

"De spelers waren ongelooflijk sterk. Ze hebben het tactische plan tot in de perfectie uitgevoerd. Ik ben ontzettend trots en ik hoop ook dat België heel trots is."

Focus op Frankrijk

De Belgen zullen wel even genieten van dit moment, maar dan wacht Frankrijk wel. Dat weet ook Roberto Martinez, want nu wacht een nieuwe wedstrijd van de eeuw. 

"We hebben Brazilië geklopt op het WK. Dat is een geweldige herinnering, eentje om te koesteren. We gaan even genieten van dit moment, maar niet te lang, want we hebben energie nodig voor de volgende match. We willen opnieuw zo goed mogelijk zijn in de halve finales."

Poll: Is het aandeel van Martinez in dit succes groot?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  WK

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024