Degryse is er zeker van: "Dit hoeft hier niet op te houden"

Degryse is er zeker van:
Vrijdag 06 juli 2018 - 22:35   I  

Nog twee wedstrijden winnen en we zijn wereldkampioen. Dat is een gevoel dat vlak na de zege tegen Brazilië bij heel wat Belgen overheerst. De analist in Marc Degryse is voorzichtig, de supporter uitbundig.

Hij zag dat de Belgen een ijzersterke wedstrijd speelde en dat het blok heel goed stond. Pas toen Witsel, Chadli en Fellaini het fysiek moeilijk kregen vielen er gaatjes in het blok van de Belgen. Maar dat is eigenlijk niet meer dan normaal.

"De Rode Duivels hebben een geweldige mentaliteit getoond in de tweede helft. Dat de Brazilianen zouden komen, was normaal. Maar het blok van vier verdedigers en drie middenvelders stond, tot aan de 1-2. De Brazilianen liepen zich iedere keer weer vast. Pas toen Witsel, Chadli en Fellaini het fysiek zwaar kregen, begonnen er gaatjes te komen in dat blok. Gelukkig beschikten we over een hele goeie Courtois", aldus Degryse aan HLN.

"Het hoeft hier niet te stoppen"

Dit hoeft het eindstation dan ook niet te zijn. "Ik vond het wel jammer dat de counters er niet meer uit kwamen, zoals in de eerste helft. Maar al bij al hebben we toch een statement gemaakt door de favoriet naar huis te sturen. Als je dat kan, hoeft het hier niet op te houden. De Rode Duivels zijn hun reputatie van ‘gouden generatie’ helemaal aan het waarmaken."

Poll: Stranden de Belgen in de halve finale?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Degryse

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024