Braziliaans bondscoach onder indruk van Belg: "Hij heeft het verschil gemaakt"

Braziliaans bondscoach onder indruk van Belg:
Zaterdag 07 juli 2018 - 07:00   I   door Redactie

De Braziliaanse bondscoach Tite heeft gereageerd op de nederlaag van zijn land tegen de Rode Duivels. Brazilië verloor met 1-2.

"Er stonden twee ploegen met enorme technische kwaliteiten tegenover mekaar en dat heeft een fantastische wedstrijd opgeleverd", zei Tite na de wedstrijd. “De toeschouwers zullen ervan genoten hebben. Als je voetbal in je hart draagt, vond je deze wedstrijd fantastisch. Het doet pijn om het te zeggen, maar het is gewoon zo.”

“De Bruyne is verkozen tot Man van de Match, maar in mijn ogen heeft Thibaut Courtois het verschil gemaakt”, aldus Tite. “Over de beslissingen van de scheidsrechter wil ik het niet hebben en ook over geluk praat ik niet graag. Dat wil niet zeggen dat het niet bestaat, maar daarmee haal je wel de prestatie en de verdienste van de Belgen naar beneden."

"Heeft Courtois geluk gehad? Neen, hij heeft gewoon een uitstekende wedstrijd gespeeld. Misschien was er eerder willekeur, het had ook anders kunnen uitdraaien. Je moet de context altijd bekijken. Bij hun tweede doelpunt waren wij in de aanval en zij scoren op de counter. Zo heeft de willekeur wel toegeslagen en dat doet pijn. Dit valt me zwaar en ik ben dan ook verbitterd.”

Poll: Vond jij Courtois ook de man van de match?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Brazilië  I  Tite

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024