Courtois reageert na wereldprestatie tegen Brazilië: "Dit is payback!"

Courtois reageert na wereldprestatie tegen Brazilië:
Zaterdag 07 juli 2018 - 08:13   I   door Redactie

Thibaut Courtois werd matchwinnaar tegen Brazilië. De doelman speelde geweldig en had een groot aandeel in de knappe 2-1-zege tegen de voormalige wereldkampioen.

Zo maakte Courtois helemaal in het slot nog indruk met een geweldige redding op het schot van Neymar. "Die ballen van Douglas Costa, Coutinho, Neymar waren allemaal moeilijk", laat Courtois optekenen in Het Laatste Nieuws. "Maar natuurlijk stak die ene er bovenuit. Een superbelangrijke. Ik voelde me goed. En dan laat ik niet veel ballen door."

"Ik dacht dat die misschien over zou vliegen, maar ik dook er toch naartoe. En ik kon er net bij", vervolgt Courtois. "Een mooie. Op zulke momenten voel je de adrenaline pompen. Een enorme stoot. Bij die goal zat ik er niet veraf. Er stonden nog 20 minuten op de klok. Dan weet je: ik mag er geen meer binnen laten. Maar goed, ik voelde me zo goed als superieur op elke bal die op mijn goal kwam."

Payback

Courtois kreeg kritiek door zijn blunders tegen Barcelona in de Champions League. "In maart zijn er veel slechte dingen over me gezegd. Dit is daarom ook payback. Ik weet dat de kritiek die ik kreeg niet altijd terecht was. Vandaag stond ik er weer", citeert De Telegraaf de doelman.

"Iedereen had het na de groepsfase over de moeilijke weg. Er is maar één weg en die gaat gewoon naar de finale. Frankrijk wordt een taaie brok. Mbappé, Griezmann, Giroud, Pogba, Kante: daar loopt wel wat rond."

Poll: Is Courtois de beste doelman ter wereld?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Courtois  I  Brazilië

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024