Zakelijk Engeland op cruise control naar halve finale

Zaterdag 07 juli 2018 - 17:49   I

Het kan niet elke dag feest zijn. Dat bewezen Engeland en Zweden vandaag in een saaie wedstrijd. Gisteren kon elke neutrale voetballiefhebber nog genieten van België-Brazilië, maar de kwaliteit, intensiteit en schoonheid was vandaag een pak minder. Uiteindelijk had Engeland geen problemen met Zweden en won het met 0-2.

De eerste helft had weinig om het lijf. De Engelsen hadden de bal wel, maar deden daar niet zo heel veel mee. De creatieve spelers Dele Alli, Raheem Sterling en Jesse Lingard waren niet goed genoeg om echt voor dreiging te zorgen. Gelukkig voor de Engelsen is dit elftal dodelijk op stilstaande fases. Harry Maguire kon een prima corner van Ashley Young binnen buffelen. Raheem Sterling kreeg net voor rust dé kans op 0-2, maar de speler van Man City scoorde niet.

Na de rust was het wel raak voor Engeland. Jesse Lingard streelde een voorzet op het hoofd van Dele Alli. De dubbele voorsprong was verdiend en de Engelsen hadden daar eigenlijk amper iets voor moeten doen. Aan de overkant moest Jordan Pickford één keer goed plat en dat deed de doelman ook. Engeland hield zo de nul en mag zich opmaken voor een halve finale tegen Rusland of Kroatië. Zij spelen vanavond nog.

Poll: Wordt Engeland ook de finalist?