Franse bondscoach Deschamps looft de Belgen, maar waarschuwt voor dinsdag

Franse bondscoach Deschamps looft de Belgen, maar waarschuwt voor dinsdag
Zondag 08 juli 2018 - 12:30   I  

Didier Deschamps heeft er met zijn jonge Franse ploeg al een puik parcours opzitten. Indruk maakten ze nog niet, maar in de problemen zijn ze ook nog niet gekomen. Volgens sommigen zou dit Frankrijk wel eens dé ploeg kunnen worden van de komende jaren.

Al willen ze hun talent liefst nu al omtoveren in een gouden medaille, maar dan moeten de Fransen wel nog voorbije de Rode Duivels. Bondscoach Deschamps is op zijn hoede voor de Belgen en kent de kwaliteiten van de Rode Duivels ook goed.

"België is een ploeg met heel wat offensief potentieel. Het zal een lastige wedstrijd worden tegen een kwaliteitsvolle generatie. Ze waren al sterkt op het EK, maar daar liep het niet goed af. Zonder met woordspelingen te beginnen, ze staan niet "par hasard" (toevallig nvsr.) in de halve finale", aldus Deschamps aan Téléfoot.

"Het wordt een fysieke slag"

Deschamps is dan ook niet van plan om zich te laten afmaken dinsdag, integendeel. De Fransen zullen voor elke morzel grond knokken. "Er zit heel wat kwaliteit in deze Belgische ploeg. We moeten dan ook respect tonen voor onze tegenstander, maar ons ook niet laten doen. Het zal dinsdag een gevecht worden, zowel fysiek als tactisch", besloot Deschamps.

Poll: Kunnen de Belgen ook een fysieke strijd winnen van Frankrijk?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Deschamps  I  Frankrijk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024