'Martinez heeft twee opties om Meunier te vervangen tegen Frankrijk'

'Martinez heeft twee opties om Meunier te vervangen tegen Frankrijk'
Maandag 09 juli 2018 - 07:01   I  

Dinsdag nemen de Rode Duivels het in de halve finales op het WK op tegen Frankrijk. Door de schorsing van Thomas Meunier moet Roberto Martinez puzzelen. Al lijk onze bondscoach al te weten hoe hij het zal aanpakken.

Volgens Het Nieuwsblad heeft Martinez een dag voor de match tegen Les Bleus nog twee opties om Meunier te vervangen. Ofwel speelt Yannick Carrasco op links, waardoor Nacer Chadli naar de rechterkant verhuist. Een andere optie is Thomas Vermaelen laten spelen en Jan Vertonghne naar de linkerflank schuiven.

“Yannick Carrasco is op het eerste gezicht de meest logische keuze, want hij begon als basisspeler op die positie aan het WK. Tegen Panama, Tunesië en ­Japan stond hij in de basis. Hij gaf een minder frisse ­indruk en werd voor Brazilië door Chadli vervangen. ­Carrasco is de aanvallende ­optie in de verschillende ­plannen van bondscoach ­Roberto Martinez, schrijft de krant.

Vermaelen

Al is het niet uitgesloten dat Vermaelen in de ploeg komt. “Mogelijk kiest de bondscoach tegen Frankrijk voor wat meer voorzichtigheid. Dan komt Vermaelen in beeld. De 32-jarige verdediger mocht ­tegen Brazilië nog 12 minuten invallen. Hij kwam in een centrale rol in de defensie en Jan Vertonghen schoof door naar de linkerkant. Met Vermaelen op het veld is ook de minder waarschijnlijke variant mogelijk dat Chadli gewoon op links blijft en ­Alderweireld doorschuift naar de rechterflank."

Poll: Voor wie zou jij kiezen?

TAGS  I  Chadli  I  Meunier  I  Vermaelen  I  Rode Duivels  I  Frankrijk  I  Martinez

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024