Didier Deschamps: "Martinez plukt de vruchten van het werk van Wilmots"

Didier Deschamps:
Maandag 09 juli 2018 - 17:48   I  

De vraagtekens die voor het WK naast de naam van Roberto Martinez stonden, zijn na de wedstrijd tegen Brazilië helemaal weggeveegd. De bondscoach wist Brazilië tactisch af te troeven en iets zegt ons dat de Belgen de wedstrijd met Marc Wilmots wellicht hadden verloren. Al zullen we dat nooit zeker weten.

Didier Deschamps heeft veel respect voor Roberto Martinez, maar denkt wel dat de Rode Duivels nog steeds de vruchten plukken van het werk van Wilmots. Volgens hem leverde die wel degelijk goed werk en kan Roberto Martinez daarop nog steeds teren.

"Zonder Martinez te willen beledigen, wil ik ook zeggen dat hij de vruchten plukt van het werk van Wilmots. Ondanks hun uitschakeling tegen Wales heeft Wilmots goed werk geleverd. Hij heeft toch zijn persoonlijke 'touch' gegeven aan deze ploeg. Ze hadden pech tegen Wales, maar het was een zeer sterke ploeg op het EK. Martinez heeft er voor gezorgd dat deze ploeg nog verder is geëvolueerd. Ik feliciteer hem met zijn prestatie, al staat hij tegenover ons." Dat vertelde Deschamps op zijn persconferentie volgens HLN.

Tactische strijd

Ook Deschamps staat erom gekend tactisch sterk te zijn en hij is niet van plan om zich door Martinez te laten aftroeven. "Mijn ploeg zal klaar zijn voor verschillende situaties. Wij houden rekening met de speler die Meunier zal vervangen. België is niet toevallig in de halve finale geraakt ze zijn tactisch goed. Martinez heeft een heel goed middenveld neergezet tegen de Brazilianen. De Belgen zijn heel sterk in de omschakeling, het gaat enorm snel en ze doen dat heel goed. Wij zullen voorbereid zijn op verschillende opstellingen én elke tactiek van Martinez."

Poll: Hebben de Belgen dit succes deels te danken aan Wilmots?

TAGS  I  WK  I  Rode Duivels  I  Frankrijk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024