WK opgeschrikt door dopingschandaal: "Voor mij is dit doping"

WK opgeschrikt door dopingschandaal:
Maandag 09 juli 2018 - 18:05   I  

De Ronde van Frankrijk is al enkele ritten ver en voor de start was er alweer een dopingprobleem met Chris Froome. Doping in het voetbal komt amper ter sprake, maar het zou wel erg naïef zijn om te denken dat doping zijn weg naar het voetbal nog niet gevonden heeft.

Zeker als de Russen meedoen, want zij hebben de laatste jaren wel een erg negatieve reputatie opgebouwd omtrent doping. Ook deze keer worden de Russen beschuldigd van dopinggebruik. Zo pakt de Duitse krant Bild uit met een straf verhaal.

"De Russen zouden voor de wedstrijden tegen Spanje en Kroatië ammoniak hebben gesnoven. Meer specifiek gaat het over ammonia, een oplossing van het gas in water, een oplossing die voornamelijk in schoonmaakmiddelen gebruikt wordt. Ammonia staat niet op de lijst van verboden middelen, al zorgt het wel voor verbeterde fysieke prestaties." Deze informatie wist HLN te verzamelen.

"Dit is doping"

Het mag dan niet op de lijst staan, maar volgens Duits expert Fritz Sörgel, directeur van het Instituut voor Biomedisch en Farmaceutisch Onderzoek in Essen, is dit wel degelijk doping: "Voor mij is dit doping." Of dit nog een staartje krijgt is nog niet geweten.

Poll: Moeten de Russen hiervoor gestraft worden?

TAGS  I  WK  I  Rusland

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024