'Komst van Gigi Buffon zorgt meteen voor wrevel bij PSG'

'Komst van Gigi Buffon zorgt meteen voor wrevel bij PSG'
Maandag 09 juli 2018 - 19:20   I  

Gianluigi Buffon werd vandaag voorgesteld bij PSG. Enkele weken geleden weerlegde voorzitter Nasser Al-Khelaifi de interesse in de Italiaanse doelman nog, maar dat was dus schijn. Buffon kiest zo op zijn veertigste voor een Frans avontuur.

Volgens velen maakt Buffon deze transfer omdat hij de Champions League wil winnen. Dat lukte hem nog nooit. Een doel dat ook bij PSG héél belangrijk is, maar Buffon weerlegt die berichten. "Het is geen obsessie. Noch voor mij, noch voor PSG. Maar ik denk wel dat ik PSG kan helpen om op het veld te groeien en om ook andere belangrijke doelen te verzilveren." Zo vertelde Buffon volgens Sporza.

De plekjes onder de lat worden nu wel heel duur en dat kan ervoor zorgen dat Alphonse Aréola andere oorden zal opzoeken. De 25-jarige keeper ziet het namelijk niet zitten om niet als eerste doelman aan het seizoen te beginnen. Maar volgens Buffon kreeg hij geen enkele garantie dat hij wél eerste doelman zal zijn dit seizoen.

"Altijd mijn plek op het veld veroverd"

"Bij Parma, Juventus en het nationale team van Italië ben ik altijd titularis geweest, maar nergens was dat onvoorwaardelijk". De veertiger weerlegde hiermee volgens Sporza de geruchten dat de PSG-directie hem vooraf een zekere nummer 1-positie heeft beloofd. "Ik ben altijd een speler geweest die zijn plaats op het veld heeft veroverd."

Poll: Wordt Buffon eerste doelman dit seizoen?

TAGS  I  PSG  I  Buffon  I  Aréola

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024