De Bruyne: "Door hem geloven we écht dat we het WK kunnen winnen"

De Bruyne:
Maandag 09 juli 2018 - 19:55   I  

De Rode Duivels hebben de halve finale bereikt van een WK. Een bijzondere prestatie, maar de honger bij de jongens blijft groot. Het is bijna on-Belgisch, maar we gaan voor de wereldtitel. Iets dat deze groep typeert is dan ook het geloof in eigen kunnen. Ook tegen een topland als Frankrijk.

Voor het WK zei Kevin De Bruyne nog dat de Rode Duivels het WK konden winnen. Dat was volgens hem niet arrogant, maar gewoon de waarheid. Hij gelooft in zichzelf en in de ploeg. Bovendien speelde ook Roberto Martinez een grote rol, want hij heeft deze groep het gevoel gegeven dat ze écht wereldkampioen konden worden.

“Een halve finale op de Wereldbeker wil iedereen spelen. We hebben een heel sterke ploeg. We spelen als team al zeven, acht jaar samen. De coach heeft ons meer geloof gegeven dat we het WK echt kunnen winnen. Het was voor het WK dus niet arrogant te zeggen dat we wereldkampioen wilden worden. Er zijn veertien, vijftien landen die van tevoren hetzelfde zeggen." Dat vertelde De Bruyne vandaag op de persconferentie volgens HLN.

"Geen druk"

De Bruyne is een van de belangrijkste spelers van het grote Manchester City. Dan kan je wel met druk om. "Op een WK is het altijd nu of nooit. Het is helemaal anders dan een wedstrijd in de competitie omdat je een verliespartij niet meer kan goedmaken. Persoonlijk voel ik niet meer druk dan anders, ook al kijken er meer mensen.”

Poll: Geloof jij dat de Belgen wereldkampioen kunnen worden?

TAGS  I  De Bruyne  I  Rode Duivels  I  WK

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024