Vandereycken ziet één Fransman die tactisch plan Martinez kan vernietigen

Vandereycken ziet één Fransman die tactisch plan Martinez kan vernietigen
Dinsdag 10 juli 2018 - 10:15   I  

De Rode Duivels zullen vanavond top moeten zijn als ze Frankrijk willen uitschakelen. En eigenlijk geldt dat ook voor Roberto Martinez. Ook onze bondscoach zal top moet zijn – net zoals tegen Brazilië.

In de kwartfinale verbaasde Martinez de hele wereld met een tactisch meesterplan. Kan hij dat kunstje herhalen tegen Frankrijk? Het zal ongetwijfeld nodig zijn, want Les Bleus gaan ons de WK-finale uiteraard niet cadeau doen.

René Vandereycken hoopt alvast dat Martinez zijn voorzorgen neemt. “De veldbezetting en strategie van Brazilië waren voorspelbaar, Frankrijk kan met zijn aanvallende spelers meer variëren en verrassen. Martinez zal moeten afwegen of hij met de elf spelers die aan de aftrap komen, kan inspelen op de verschillende ­scenario's zonder een wissel nodig te hebben”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Chadli als vervanger van Meunier

“De Rode Duivels missen tegen Frankrijk Meunier door schorsing, terwijl bij de Fransen Matuidi weer speelgerechtigd is. Hoewel we het niet zeker zijn, verwacht ik Matuidi opnieuw in de ploeg ten koste van Tolisso. Martinez heeft een paar mogelijk­heden om de schorsing van Meunier op te vangen. Dat zou hij kunnen doen door Chadli op rechts te posteren.”

“Tegen Matuidi moet dat kunnen, maar Deschamps zou dan als tegenzet Mbappé op links kunnen posteren. Als Chadli tegen Mbappé komt te staan, vrees ik problemen. Een andere optie is om Vermaelen in de ploeg te brengen en Alderweireld naar de positie van Meunier op te schuiven.”

"Wat wordt het antwoord daarop?"

Vandereycken waarschuwt voor één man: Antoine Griezmann. De Atlético-aanvaller kan het tactische plan van Martinez zomaar vernietigen. “Frankrijk speelt met twee spitsen, maar die spelen achter elkaar: Giroud diep, Griezmann daarachter. Als Griezmann afhaakt naar het middenveld dreigen onze twee centrale middenvelders in ondertal te komen.”

“Wat wordt het antwoord daarop? Als we weer met drie centrale verdedigers ­spelen, zou een van hen kunnen uitstappen om Griezmann op te vangen. Als De Bruyne net als ­tegen Brazilië hoog staat, zou hij kunnen terug­zakken om het middenveld te steunen.”

Poll: Denk jij dat Griezmann de Rode Duivels in de problemen kan brengen?

TAGS  I  Frankrijk  I  Griezmann  I  Vandereycken  I  Rode Duivels

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024