"Antwerp wilde me, maar Club Brugge is een heel mooie volgende stap"

Dinsdag 10 juli 2018 - 10:30   I  

Royal Antwerp FC wilde hem een tijdje geleden maar wat graag naar de Bosuil halen, maar de oudste club van ons land viste achter het net. Uiteindelijk was het Club Brugge dat met Mats Rits (24) aan de haal ging. De van KV Mechelen overgekomen middenvelder kan niet wachten om zijn officiële debuut in het shirt van zijn nieuwe werkgever te maken.

"Ik beschouw dit niet als een tweede kans bij een topclub. Wel als een heel mooie volgende stap", aldus Rits in een gesprek met Het Nieuwsblad. "Ik las en hoorde dat Antwerp mij ook wilde, maar dat werd nooit concreet."

"En dat Club zo kort op de bal speelde, geeft aan dat het mij echt wilde", weet de middenvelder. "Dat speelde ook mee. Elke speler zal in een betere ploeg betere cijfers kunnen voorleggen. Ik ben op dat vlak de laatste jaren elk seizoen verbeterd. Maar dat er nog progressie mogelijk is, is duidelijk."

No sweat, no glory

Rits voelt zich alvast helemaal thuis in het Jan Breydelstadion. "Ik herken bij Club ook wat van KV Mechelen: dezelfde volksclub. En: No sweat, no glory, dat had ook Mechels kunnen zijn. Je moet er daar ook je hoofd voor leggen.”

Poll: Gaat Rits basisspeler worden bij Club Brugge?

TAGS  I  Rits  I  Club Brugge  I  KV Mechelen  I  Antwerp

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024