Bart Verhaeghe heel duidelijk: "Dat is volstrekt idioot!"

Bart Verhaeghe heel duidelijk:
Dinsdag 10 juli 2018 - 11:12   I  

De Rode Duivels kunnen zich bij winst tegen Frankrijk verzekeren van een plaats in de finale van het WK in Rusland. Naast het sportieve, is er ook een aanlokkelijk financieel plaatje. Al zijn ze daar bij de Belgische Voetbalbond (KBVB) niet mee bezig.

"Ik moet eerlijk zijn, dat interesseert ons op dit ogenblik totaal niet", zegt vicevoorzitter Bart Verhaeghe bij Sporza. "Het is misschien on-Belgisch dat we niet met geld bezig zijn. Maar we zijn bezig aan een on-Belgisch verhaal en met deze groep willen we geschiedenis schrijven."

"Ik weet niet exact hoeveel alles opbrengt, maar ik ga niet in op de getallen. Ik mag dat ook niet en ik ga het doen zoals het hoort. Het is allemaal al in het nieuws geweest hoeveel de bond en de spelers zouden verdienen, maar in vergelijking met hun gewone carrière is alles relatief natuurlijk."

"Na het WK in Brazilië waren we bij de bond bijna failliet"

Verhaeghe wilde wél ingaan op wat de KBVB met het geld gaat doen. "De winst die we maken, wordt geherinvesteerd in de voetbalbond. Daarover zijn er duidelijke afspraken gemaakt met een verdeelsleutel tussen prof- en amateurvoetbal en de bond", vertelt de Club Brugge-voorzitter.

"Na het WK in Brazilië waren we bij de bond bijna failliet. Een aantal mensen heeft het heft toen in handen genomen en voor verandering gezorgd. De voetbalsport kent een enorme mondiale evolutie, dat we daarin zijn meegegaan, is een van de succesfactoren van dit toernooi."

Nieuw stadion?

Het geld zal niét gebruikt worden voor een nieuw stadion. "Volstrekt idioot", klinkt het duidelijk bij Verhaeghe. "Met dat geld ga ik geen nieuw stadion bouwen. Dat is niet onze kerntaak, wij investeren in de sport, van de basis tot de top."

Poll: Moet het geld gebruikt worden om een nieuw nationaal stadion te bouwen?

TAGS  I  Verhaeghe  I  Club Brugge  I  Rode Duivels

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024