Ronaldo spreekt voor het eerst na transfer van Real Madrid naar Juventus

Ronaldo spreekt voor het eerst na transfer van Real Madrid naar Juventus
Dinsdag 10 juli 2018 - 19:30   I  

Cristiano Ronaldo (33) heeft de deur bij Real Madrid achter zich dichtgetrokken. De Portugees ruilt de Champions Leaguewinnaar na negen succesvolle seizoenen in voor een nieuw avontuur bij Juventus. Kort nadat Real het vertrek van Ronaldo bekendmaakte, reageerde die voor het eerst op de transfer.

In een open brief op de website van Real Madrid neemt Ronaldo afscheid van De Koninklijke. "Mijn jaren bij Real Madrid en in de stad Madrid zijn misschien wel de meest gelukkige geweest in mijn leven. Ik voel alleen maar enorme dankbaarheid voor de club en voor de stad. Ik kan alleen maar iedereen bedanken voor de liefde en steun die ik gevoeld heb."

"Maar ik geloof dat de tijd is aangebroken om een nieuw avontuur in mijn leven aan te gaan. Dat is waarom ik de club gevraagd heb mijn vertrekwens te accepteren. Ik volgde mijn gevoel en ik vraag iedereen, zeker de supporters, om me te begrijpen. Het zijn negen prachtige jaren geweest, negen unieke jaren. Het is een waanzinnige tijd geweest die ook moeilijk was, door de enorm hoge verwachtingen bij Real Madrid. Maar ik zal nooit vergeten dat ik hier op unieke wijze van het voetbal heb genoten."

"Real Madrid heeft mijn hart veroverd"

"Ik heb geweldige ploeggenoten gehad op het veld en in de kleedkamer. Ik heb de warmte van het publiek gevoeld en samen hebben we drie keer op rij de Champions League gewonnen en vier keer in de laatste vijf jaar. Op persoonlijk vlak heb ik het genot gehad vier keer de Gouden Bal te mogen winnen en drie keer de Gouden Schoen. Dat allemaal bij deze geweldige club. Real Madrid heeft mijn hart veroverd en ook bij mijn familie. Daarom wil ik iedereen bedanken: de club, de president, alle directeuren, mijn collega's, de trainers, de medische staf, de fysio's en alle werkers die hier alles regelen. Mensen die alles tot in detail perfect regelen."

"Ik wil ook het Spaanse voetbal bedanken. Ik heb met geweldige spelers op het veld gestaan en respecteer ze allemaal. Ik heb veel gereflecteerd en daarom weet ik dat de tijd is aangebroken voor een nieuw avontuur. Ik neem afscheid van het shirt en van het embleem, maar Santiago Bernabéu zal altijd als thuis voelen. Bedankt allemaal en zoals ik negen jaar geleden al zei: Hala Madrid!"

Poll: Kan Ronaldo volgend seizoen de Champions League opnieuw winnen?

TAGS  I  Ronaldo  I  Real Madrid  I  Juventus

woensdag 10 augustus 2022

dinsdag 9 augustus 2022

maandag 8 augustus 2022

zondag 7 augustus 2022