Kompany: "De wereldkampioen zal niet beter zijn dan wij"

Kompany:
Woensdag 11 juli 2018 - 07:30   I  

Vincent Kompany was dinsdagavond, kort na de 1-0-nederlaag tegen Frankrijk in de halve finale, nuchter genoeg om meteen een juiste analyse te maken. De verdediger schuwde de harde woorden, maar realiseerde zich wel dat het een gemiste kans is voor de Rode Duivels.

"We stonden in de halve finale van het wereldkampioenschap en we liggen eruit. Iedereen zou ontgoocheld zijn in onze plaats”, tekende Het Laatste Nieuws op uit de mond van Vince The Prince.

"Proficiat, Frankrijk"

Thibaut Courtois hekelde de Fransen voor hun ‘antivoetbal’, maar daar ging Kompany niet in mee. "We moeten Frankrijk respecteren", bleef de ervaren rot een gentleman. "Ze scoorden op een stilstaande fase. Die maken deel uit van de voorbereiding op zo'n groot toernooi."

"Ze maken deel uit van een plan, van een ploeg. Wel: het is hen gelukt om zo te scoren. Dat volstond. Proficiat dus voor Frankrijk. We respecteren het plan dat ze hebben uitgetekend."

"Wereldkampioen niet sterker dan wij"

Al besefte Kompany al gauw dat de Belgen evengoed in de finale van het toernooi hadden kunnen staan. "We weten na deze wedstrijd dat de wereldkampioen niet sterker zal zijn dan wij. Details hebben de wedstrijd beslist. Soms moet je het geluk aan je zijde hebben. Toegegeven, misschien was dat tegen Brazilië wel het geval. Maar nu lagen de kaarten anders."

Poll: Zal de wereldkampioen beter zijn dan België?

TAGS  I  Kompany  I  Frankrijk  I  Rode Duivels

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024