Fellaini en Alderweireld leggen uit wat er misliep bij hét tegendoelpunt

Fellaini en Alderweireld leggen uit wat er misliep bij hét tegendoelpunt
Woensdag 11 juli 2018 - 08:46   I  

Eén doelpunt was dinsdagavond voldoende om België uit de finale te houden. Barcelona-verdediger Samuel Umtiti kopte Frankrijk naar de laatste twee op het toernooi, de Rode Duivels bleven verweesd achter. Toby Alderweireld en Marouane Fellaini speelden een hoofdrol bij het fatale tegendoelpunt. Na het laatste fluitsignaal legden ze dan ook uit wat er precies misliep tijdens de bewuste fase.

Umtiti komt voor mij, hij raakt de bal en plots is die finale weg. Frustrerend”, aldus Fellaini volgens Het Nieuwsblad. Een korte en bondige samenvatting. En zo ging het ook effectief.

“Het was een heel lastige corner”, vervolgde Alderweireld. “Strak naar de eerste paal getrapt. Heel moeilijk om op te verdedigen. Ik stond bij hem, maar hij maakte een goede loopactie. Met Marouane hadden we nog een man in de eerste zone en dat maakte het misschien wel wat lastiger voor mij om echt kort-kort op hem te zitten."

"Zeer jammer" & "Zuur"

"Marouane wint meestal die ballen, maar nu komt Umtiti toch net voor hem. Zeer jammer. Het is meer een kwaliteit van hen dan dat het van ons slecht gedaan is", voegde Alderweireld er nog aan toe. Fellaini zuchtte tot slot nog eens: “We wisten dat ze sterk zijn op stilstaande fases. En we slikken op die manier een doelpunt. Dat is zuur...”

Poll: Hadden Fellaini en Alderweireld dit doelpunt kunnen voorkomen?

TAGS  I  Fellaini  I  Alderweireld  I  Umtiti  I  Frankrijk  I  Rode Duivels

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024