'WK-revelatie kiest verrassend genoeg voor AA Gent'

'WK-revelatie kiest verrassend genoeg voor AA Gent'
Woensdag 11 juli 2018 - 09:10   I  

Bij AA Gent zullen ze zich in de handen wrijven. José Luis Rodriguez (20) speelt ook volgend seizoen in de Ghelamco Arena. De Panamese international maakte indruk op het WK in Rusland en speelde zich zo in de kijker bij de Nederlandse kampioen PSV. Een overstap naar de Eredivisie leek in de maak, maar zover komt het uiteindelijk niet.

Het Nieuwsblad weet dat Rodriguez er in de Panamese media geen twijfel over liet bestaan: “Ik blijf bij AA Gent”, liet de flankaanvaller zich ontvallen. Een verrassing, zeker als je weet dat de interesse van PSV concreet was. De WK-revelatie moest tijdens het voorbije seizoen maanden revalideren na een zware knieblessure, maar dwong in extremis toch nog een plaats in de WK-selectie van zijn land af.

In Rusland maakte Rodriguez indruk door onder meer een doelpunt te maken tegen Tunesië. Nu hoopt de Panamees zich door te zetten in het eerste elftal van Gent. “Ik ben de club enorm dankbaar, want ze liet me nooit vallen en tijdens een gesprek met de coach leerde ik dat men op mij rekent voor een plekje in de A-kern.”

Vervanger van Simon?

In de Ghelamco Arena rekenen ze wel degelijk op Rodriguez. Hij zou mee het nakende vertrek van Moses Simon moeten opvangen. Er is nog geen concrete piste voor de Nigeriaan, maar het Gentse bestuur gaat er wel van uit dat hij zal vertrekken. Ook Samuel Kalu dreigt De Buffalo's te verlaten.

Poll: Gaat Rodriguez volgend seizoen doorbreken bij Gent?

TAGS  I  Rodriguez  I  AA Gent  I  PSV

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024