Degryse noemt dé redenen voor het falen van de Rode Duivels tegen Frankrijk

Degryse noemt dé redenen voor het falen van de Rode Duivels tegen Frankrijk
Woensdag 11 juli 2018 - 11:21   I  

De Rode Duivels slaagden er niet in om de finale op het WK in Rusland te bereiken. In de halve finales werd onze nationale ploeg koud gepakt door een sterk Frankrijk. Marc Degryse zoekt naar redenen voor het falen tegen 'Les Bleus'.

"We moeten de nederlaag niet bij één specifiek ding zoeken, we hadden het als geheel moeilijk", steekt de analist van wel in Het Laatste Nieuws. "Chadli kwam moeilijk tot voorzetten. Lukaku zat gevangen tussen Varane en Umtiti, het beste centrale verdedigingsduo van Europa."

"In de omschakeling hadden we het zelf moeilijk met Mbappé - een bijzondere speler", gaat Degryse verder. "Voor de rust ging het allemaal nog, maar na de rust verdwenen we uit de wedstrijd."

De Bruyne & Hazard geneutraliseerd

Degryse zag dat zelfs Kevin De Bruyne het niet onder de markt had tegen de Fransen. "De Bruyne kon moeilijk zijn goeie passes vinden, Hazard had het een stuk moeilijker. De tweede helft kwamen we nauwelijks voor doel. Ik zag een zeer sterke Pogba, die Fellaini uit de wedstrijd hield. De Fransen waren zeer goed ingesteld op ons."

"Dat is een compliment, maar de ontgoocheling van de tweede helft doet pijn. Maar je moet ook verder kijken. Daarom zeg ik ook dat de spelers met opgeheven hoofd naar huis mogen. Een geweldige comeback tegen Japan, we hebben voor spektakel gezorgd tegen Brazilië."

Poll: Ben jij het eens met Degryse?

TAGS  I  Degryse  I  Frankrijk  I  Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024