"Frankrijk was sterker dan België, dat moeten we kunnen toegeven"

Woensdag 11 juli 2018 - 12:45   I   door Redactie

Georges Leekens vindt dat de Rode Duivels gisteravond verdiend hebben verloren. De Fransen waren gewoon sterker in de halve finale, zo stelt de voormalige bondscoach.

"Het is spijtig dat de Rode Duivels sneuvelen in de halve finale na zo'n wereldkampioenschap te hebben gespeeld. Maar: Frankrijk was zeer goed. Dat moeten we ook kunnen toegeven", zegt Leekens in Het Laatste Nieuws. "Met een geweldige Mbappé, die ons pijn gedaan heeft. De Fransen waren sterker dan de Belgen. En dat is zeker geen schande. We mogen fier zijn op de manier waarop we gepresteerd hebben, de geestdrift die we getoond hebben. Op en naast het veld."

"In het begin van de partij werd er heen en weer geschaakt. Dat is logisch, als de belangen zo groot zijn. Maar dat wil ook zeggen dat de wedstrijd op details werd beslist. Een hoekschop. Daar waar het ons tegen Brazilië meezat, zat het gisteren tegen. Na de 1-0 hebben we het moeilijk gehad om een doorgang te forceren. Via Hazard lukte het een paar keer. Daarover gesproken: die heeft een match op wereldniveau gespeeld. Misschien de beste die ik hem ooit heb zien spelen."

Poll: Vond jij Frankrijk sterker?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Leekens  I  Frankrijk

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024