Standard stelt nog een punt veilig na een doldwaze slotfase

Dinsdag 27 december 2016 - 22:09   I

Standard en STVV hebben de punten verdeeld. Pas in het laatste kwartier kwam de wedstrijd pas echt tot leven. STVV leek een 0-1-achterstand nog om te buigen tot 2-1-winst, maar Standard sleepte nog een gelijkspel uit de brand.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of er viel al een rode kaart. STVV-speler Bagayoko mocht gaan douchen na een zware overtreding op Raman. Dat zorgde ervoor dat Standard tot enkele kansen kwam. Het vizier van Belfodil en Enoh stond echter nog niet scherp. Ook met een man minder kon STVV af en toe tegenprikken. Gerkens en Dussaut konden echter niet scoren. Zo werd er gerust bij een 0-0-stand.

Na de rust was het meteen wel raak. Trebel trapte keihard binnen. Opvallend: hij vierde niet, want zijn kapiteinsband werd afgenomen. Jankovic had die aan Scholz gegeven. Standard had de buit binnen, zou men denken, maar dat was buiten STVV gerekend. Op enkele minuten tijd knokte het zich terug. Ceballos zorgde voor de gelijkmaker met een licht afgeweken schot. Daarna was het drama voor Standard compleet. Laifis kreeg rood na natrappen, meteen daarna kopte Boli de 2-1 binnen. En nog was het niet gedaan. Aan de overkant beging Djené een strafschopovertreding na handspel, Belfodil knalde de penalty binnen: 2-2. Daarna ging vooral Standard nog op zoek naar meer, maar het bleef bij een gelijkspel.

STVV - Standard 2-2

47' Trebel 0-1, 73' Ceballos 1-1, 78' Boli 2-1, 80' Belfodil (pen.) 2-2