"De Belgen waren niet top en hij acteerde onzeker achterin"

Woensdag 11 juli 2018 - 16:16   I   door Redactie

Eddy Snelders vindt niet dat de Rode Duivels er onverdiend uit zijn gegaan. De analist vindt dat te veel spelers onder hun niveau zijn gebleven.

"De Fransen speelden de  perfecte wedstrijd en bij de Belgen waren verschillende spelers niet top. De Bruyne was niet op niveau, Fellaini kwam wel in de 16 meter, maar kreeg geen ballen, Lukaku zat in de tang en Kompany acteerde onzeker achterin", vertelt Snelders aan Sporza.

"Als je dat optelt, dan sputterden te veel radartjes bij de Rode Duivels. Dat kan je je niet permitteren in een halve finale van een WK. Tegen Brazilië was iedereen top, nu was de ploeg een pak minder. De Fransen predikten realisme en waren moeilijk manoeuvreerbaar. De Belgen hadden geen antwoord op hun tactisch plan."

Derde plaats

Snelders vindt wel dat de Duivels nog vol voor de derde plaats moeten gaan. "Martinez moet met zijn typeploeg spelen en die jongens feliciteren", vindt Snelders. "Hij moet ze de mogelijkheid geven om zich op het grote toneel nog eens te tonen. Het zou onlogisch zijn om zijn jongens te straffen. Geen enkele basisspeler zou daar echt gelukkig mee zijn."

Poll: Was de prestatie van de Belgen tegen Frankrijk ontgoochelend?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Frankrijk

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024