Kroatië voor het eerst naar WK-finale, Engeland tegen België

Kroatië voor het eerst naar WK-finale, Engeland tegen België
Woensdag 11 juli 2018 - 22:37   I  

Frankrijk staat ten koste van de Rode Duivels in de finale. Na vanavond weet Frankrijk ook de tegenstander. Engeland en Kroatië mochten in een onderling duel uitmaken wie een gooi mag doen naar de wereldtitel.

De wedstrijd begon erg goed, want na enkele minuten stond Engeland al op voorsprong. Kieran Trippier zette de Engelsen met een heerlijke vrije trap op voorsprong.

De Kroaten waren van slag en Engeland speelde gewoon goed. Geen flauwe koek deze keer, maar wel een offensief Engeland die met een directe aanpak de wedstrijd in handen nam. Toch waren ook de Kroaten enkele keren gevaarlijk, maar dé kans van de eerste helft mocht Harry Kane achter zijn naam zette. De topschutter kon doelman Subasic echter niet verschalken.

Herboren Kroatië in tweede helft

In de tweede helft een ander spelbeeld. Engeland kroop wat meer naar achter en liet het initiatief aan Kroatië. Iets wat ze zich in minuut 68 zouden beklagen, want Ivan Perisic tikte een voorzet van Sime Vrsaljko op heerlijke wijze binnen.

Kort na de goal was Perisic er opnieuw dichtbij. Zijn poging strandde op de paal. De paniek sloeg toe in het Engelse kamp en ze kwamen amper nog van onder de druk uit. De Kroaten kwamen en de Engelsen bibberden, maar ze hielden wel stand. Opnieuw verlengingen dus voor Kroatië en ook de Engelsen mogen zich opmaken voor een nieuwe thriller.

In de verlengingen leek Engeland het evenwicht weer wat te herstellen. Toch was het Kroatië dat in de 109de minuut op voorsprong klom, en echt onverdiend was het ook niet. Mario Mandzukic trapte het leer voorbij Pickford.

Poll: Was dit een leukere halve finale dan die van gisteren?

TAGS  I  WK  I  Engeland  I  Kroatië

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024