Einde van topspelers bij Rode Duivels? "Geloof me, er is nog veel talent"

Einde van topspelers bij Rode Duivels?
Woensdag 11 juli 2018 - 22:15   I   door Redactie

Velen zeggen dat dit de laatste kans was voor de Gouden Generatie. Bart Verhaeghe twijfelt echter niet aan de opvolging van de huidige lichting Rode Duivels. Dat zegt de ondervoorzitter van de KBVB in Sport/Voetbalmagazine.

"Wij hebben voetbal gebracht dat de wereld heeft gesmaakt. Wat dat 'vermarkten' betreft... Wij doen niet aan sterrencultuur. Dat is de rol van de federatie niet. Wij als federatie moeten EURO 2020 en de doelstellingen nadien voorbereiden. In de Nations League gaan we jongens testen, de groep zal vervellen maar weer sterker worden, daar dient die nieuwe competitie voor. Mij is het te doen om het duurzame verhaal van het Belgische voetbal", aldus Verhaeghe

"Frankrijk heeft meerdere generaties gehad, wij zijn té veel over de sterren van vandaag bezig. Geloof nu een keer dat wij sterker kunnen zijn dan één generatie. De innovatie die we met de voetbalbond doorduwen is cruciaal voor een duurzame lijn. Wij staan en vallen niet met één speler of trainer. Club Brugge stond en viel niet met Michel Preud'homme. De Rode Duivels ook niet."

Geloof me, ik ben helemaal niet pessimistisch over de toekomst

"Natuurlijk heb ik ongelooflijk veel ontzag voor het voetbal van Hazard, Lukaku of De Bruyne, maar het team is belangrijk. Je moet prestaties halen en dat zijn we hier aan het doen. De technische commissie en de bondscoach spelen daar nu een belangrijke rol in om dat verhaal overal uit te dragen."

"Geloof me, ik ben helemaal niet pessimistisch over de toekomst. Er ís veel talent. Alleen is het moeilijk om die jonge spelers goed te begeleiden in hun club. Het is fysiek erg zwaar, maar ook de mentale weerbaarheid is niet te onderschatten. De stappen die spelers maken tussen hun 18 en 22 jaar zijn moeilijk. Het is een grote uitdaging om te overleven in het profvoetbal."

Poll: Denk jij dat we een nieuwe lichting toppers krijgen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Verhaeghe

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024