Doelpuntenmaker Samuel Umtiti steekt mes nog wat dieper in de wonde

Doelpuntenmaker Samuel Umtiti steekt mes nog wat dieper in de wonde
Donderdag 12 juli 2018 - 12:32   I  

Samuel Umtiti scoorde het eerste en het enige doelpunt in de wedstrijd tegen de Rode Duivels. Daarmee bezorgde hij Frankrijk een finaleplaats, terwijl de Belgen tevreden moeten zijn met de kleine finale tegen Engeland.

Na de wedstrijd was er heel wat kritiek op de manier waarop Frankrijk speelde tegen de Rode Duivels. De spelers zelf konden hun teleurstelling niet onder stoelen of banken schuiven en haalden dan ook zwaar uit. Zo sprak Courtois van "anti-voetbal" en ook Hazard was geen fan van de manier waarop de Fransen hebben gespeeld.

Umtiti zelf trekt hem van die kritiek weinig aan en duwt het mes nu nog wat dieper in de wonde. Volgens hem maakt de manier waarop helemaal niet uit. Bovendien zullen ze binnen enkele jaren enkele maar onthouden wie in de finale stond. En dat is dus Frankrijk geworden, niet België.

"Alleen dat zal men herinneren"

"Iedereen heeft het recht zijn mening te geven", zei de centrale verdediger volgens HLN. "Wij spelers weten dat het belangrijkste de kwalificatie is en de finale winnen. Als je wint, wordt er niet over de tweede of de derde gesproken. Het gaat dan alleen maar over de eerste. Alleen dat zal men herinneren. Ik kan (op de kritiek) enkel maar antwoorden dat wij in de finale zitten en dat we er alles aan zullen doen om die te winnen."

Poll: Is winnen het enige wat telt?

TAGS  I  WK  I  Rode Duivels  I  Frankrijk  I  Umtiti

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024