Devroe: "Adrie Koster wilde Ivan Perisic eerst niet, maar toen..."

Devroe:
Donderdag 12 juli 2018 - 16:40   I  

Ivan Perisic was dé man van de wedstrijd bij de Kroaten gisteren. Met een doelpunt en een assist bezorgde hij heel de natie een delirium. Perisic is natuurlijk geen onbekende, want in een vorig leven maakte hij het mooie weer nog bij Club Brugge.

Luc Devroe, nu sportief directeur bij Anderlecht, haalde de Kroaat destijds naar Jan Breydel. Adrie Koster was toen trainer, maar hij stond eerst weigerachtig tegenover zijn komst. Gelukkig voor de fans van blauw-zwart drong Luc Devroe en haalde hij Perisic toch binnen.

"Ik stelde Perisic aan Adrie Koster voor. Die zei me dat Perisic dan wel gepresteerd had bij Roeselare, maar dat hij vooral een centrale verdediger wilde. Ook het bestuur stond nogal afwijzend tegenover zijn komst. In augustus had Perisic nog altijd geen onderdak gevonden, en ik hoorde dat hij dicht bij een overeenkomst met KV Kortrijk en Zulte Waregem stond. Dus ben ik nog maar eens naar het bestuur getrokken. Die zeiden me: “Ben je daar nu alweer met die Perisic? Weet je wat: neem hem dan maar." En zo is Ivan bij ons terechtgekomen", aldus Devroe aan Sporza.

"Na 4 dagen vroeg hij al vanwaar ik die Kroaat had gehaald"

Lang heeft Perisic niet nodig gehad om zich te tonen in Jan Breydel. "Hij kwam erbij toen er heel wat internationals niet op training aanwezig waren. Hij speelde dus enkele oefenwedstrijden mee, en na 4 dagen kwam Koster me vragen waar ik in hemelsnaam die Kroaat had gehaald, want hij vond het “een hele goeie”. Al de rest heeft Ivan zelf gedaan natuurlijk." 

Poll: Had jij verwacht dat Perisic zo goed ging worden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Perisic  I  Devroe

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024