Kalinic keert zijn kar en blijft mogelijk tóch bij AA Gent

Kalinic keert zijn kar en blijft mogelijk tóch bij AA Gent
Vrijdag 13 juli 2018 - 10:55   I  

Lovre Kalinic (28) beleeft momenteel de tijd van zijn leven. De doelman van AA Gent plaatste zich met Kroatië voor de finale van het WK in Rusland. Kalinic is de doublure van eerste doelman Danijel Subasic, maar dat neemt niet weg dat hij dolgelukkig is. En wie weet blijft de Kroaat straks wel gewoon bij Gent in doel staan.

"De president (Ivan De Witte, nvdr.) wil me nog een jaar houden", verklapt Kalinic in een gesprek met Het Laatste Nieuws. Of hij effectief blijft, is niet zeker. Gent beloofde Kalinic immers een transfer deze zomer. "Ja. Ach, we zien wel na het WK - ik ben nu niet bezig met een transfer", klinkt het bij de keeper.

"Ik kan mee in Engeland"

"Mijn focus ligt nu op de Wereldbeker. Dat heb ik ook aan de voorzitter en het bestuur van Gent gezegd. Ik wil trouwens niets overhaast beslissen. Voel ik me klaar voor een stap hogerop? Ja. Ik denk dat ik meekan in Engeland. Maar geld is niet het belangrijkste, wel het gevoel. De energie die een club uitstraalt."

Kalinic is De Buffalo's eeuwig dankbaar voor de kansen die hij er kreeg. En dus is het niet uitgesloten dat hij nog een jaar langer in de Ghelamco Arena blijft plakken. "Bij Gent heb ik al een fantastische tijd meegemaakt. Niemand achtte ons in staat om Tottenham te kloppen. Net zoals niemand het voorbije seizoen dacht dat we nog play-off 1 en Europees voetbal zouden halen. Gent mag trots zijn. En ik heb het gevoel dat we komend seizoen weer iets kunnen bereiken."

Coosemans

Dat er met Colin Coosemans (25) eigenlijk al een vervanger werd aangetrokken, stoort Kalinic niet. "I know. Extra concurrentie kan ook geen kwaad. Ik aanvaard dat. Het is eigen aan voetbal. En misschien wilde het bestuur gewoon al zeker zijn van een opvolger, in de veronderstelling dat ik ga vertrekken. We zien wel, áls er straks een goed bod zou komen. Ik droom niet. (lachje) Behalve dan van de Wereldbeker winnen. (glundert) Ik sta zondag in de finale van het WK. Da's het enige waar ik nu aan denk."

Poll: Hoop jij dat Kalinic bij AA Gent blijft?

TAGS  I  Kalinic  I  AA Gent  I  Coosemans  I  Kroatië

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024