"Ik vrees dat het heel lastig wordt voor Kompany"

Zaterdag 14 juli 2018 - 07:52   I  

Op de kleine finale na, zit het WK in Rusland er volledig op voor onze Rode Duivels. Nu is het afwachten om te zien of iedere speler ook na dit toernooi nog doorgaat bij de nationale ploeg. Sommigen, onder hen ook Vincent Kompany, twijfelen aan hun toekomst bij de Rode Duivels.

Kompany is 32, wordt er niet jonger op en sukkelde de voorbije jaren met tal van blessures. En toch speelde hij op dit WK een belangrijke rol. “Zelfs zonder groots te spelen, heeft hij op dit WK nogmaals bewezen dat we hem nodig hebben. Vincent was intelligent. Hij nam geen enkel ­risico en deed toch zijn verdedigend werk", zegt analist Philippe Albert in Het Laatste Nieuws.

"Absoluut niet de allerbeste Kompany"

”’t Was absoluut niet de allerbeste ­Kompany die we hier gezien hebben. Hij was goed, maar niet top. Dat is ook logisch. We kennen allemaal zijn blessureverleden", pikt Gilles De Bilde in.

Als het van Albert afhangt, maar Kompany gerust doorgaan bij België. “Ik hoop dat hij nog doorgaat, maar Vincent zal op het EK 34 zijn. Ik vrees dat het lastig wordt voor hem. Als Vincent zou stoppen, hebben we wel nog altijd Vermaelen. ’t Is pas een groot probleem als er meer dan één verdediger afscheid neemt van de Rode Duivels.”

EK winnen

De Bilde denkt ergens dat Kompany na de gemiste finale op dit WK zal willen doorgaan tot het EK in 2020. “Hadden we de finale gehaald, was het gemakkelijker geweest om af te zwaaien bij de ­nationale ploeg. Want wat kan je dan nog meer ­bereiken?"

"Maar nu ga je derde of vierde zijn, waardoor er misschien nog een drive is om over twee jaar het EK te proberen winnen. Het valt te hopen – de kwaliteiten van Kompany liggen hoger dan die van Boyata.”

Poll: Moet Kompany nog doorgaan tot het EK in 2020?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Manchester City

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024