"Ik blijf erbij: we hadden beter Benteke meegenomen in plaats van Januzaj"

Zaterdag 14 juli 2018 - 08:26   I  

De Rode Duivels kunnen zich vandaag (zaterdag, nvdr.) verzekeren van de derde plaats op het WK in Rusland. Een straffe prestatie, maar toch is niet iedereen onder de indruk. Gewezen bondscoach René Vandereycken toont zich kritisch voor de nationale ploeg.

“Voor een klein land als België is het halen van de halve finales een heel goed resultaat", opent Vandereycken in Het Nieuwsblad. "Als je de prestaties per wedstrijd overloopt, moet je echter vaststellen dat Panama geen goede ploeg had en Tunesië niet goed genoeg was."

"De match tegen Engeland was een non-match"

"De match tegen Engeland was een non-match, de eerste zeventig minuten tegen Japan waren niet goed, maar de remonte in de laatste twintig minuten was schitterend."

Over de match tegen Brazilië is Vandereycken wél te spreken. "Brazilië was zowel qua strategie als uitvoering fantastisch. Het is jaren geleden dat we dat tegen zo'n sterke ploeg deden."

Benteke

"Tegen Frankrijk waren we goed, maar niet goed genoeg. Mijn voornaamste bedenking bij die match gaat terug naar wat ik voor het toernooi aangaf: we hadden beter Benteke meegenomen, die in die match nuttig had kunnen zijn en dan gekozen tussen Thorgan Hazard óf Januzaj.”

Poll: Zou jij Benteke meegenomen hebben naar het WK?

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024