Jean-Marie Pfaff haalt zwaar uit naar analisten: "Zwijg me ervan!"

Jean-Marie Pfaff haalt zwaar uit naar analisten:
Zaterdag 14 juli 2018 - 08:43   I  

Jean-Marie Pfaff (64) woonde tijdens het WK in Rusland, op vraag van de FIFA, twee wedstrijden van de Rode Duivels bij. Hij zag de nationale ploeg een goed toernooi spelen, maar heeft zich de voorbije weken wel geërgerd aan de analisten die op de Belgische tv kwamen.

"Ik heb me zot geërgerd aan die tv-analisten. Ik noem geen namen, dat doe ik nooit, maar zwijg me ervan", steekt een geïrriteerde Pfaff van wal in een gesprek met Gazet van Antwerpen. "Dat zijn personen die nooit aan de top hebben gestaan. Die zeggen dan dat een speler dit of dat moet doen."

"Dat waren in hun tijd bij wijze van spreken ­waterzakdragers"

"Dat waren in hun tijd bij wijze van spreken ­waterzakdragers. Ze waren niet eens de besten van hun ploeg. Hebben niet eens een wereldbeker gespeeld. Ze waren al content dat ze erbij waren. Het waren geen leiders, geen club­dragers. Tijdens die tv-analyses ­zaten er ook meer Hollanders dan Belgen", merkt Pfaff ook fijntjes op.

Pfaff ondernam actie: “Ik heb gekeken naar de Hollandse televisie. Daar zitten toch grote kerels als Van Persie, Van Basten, Van der Vaart en Koeman. Ook nog eens mannen uit eigen land."

Tom Boonen

"Allez, als een Tom Boonen vertelt over de koers in Milaan - ­Sanremo en zegt: Als hij door die moeilijke bocht komt, zal hij wel winnen. Of: ­Opgepast, dat is een heel lastig stuk. Dan neem je dat áán van hem. Omdat hij potverdorie uit ervaring spreekt. Dat hoor ik graag, dan leer je bij. Niet van mensen die nooit op hoog niveau hebben gestaan.”

Poll: Heb jij je ook geërgerd aan de tv-analisten?

TAGS  I  Rode Duivels

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024