Rode Duivel weigerde Club Brugge én Anderlecht: "Een bewuste keuze"

Rode Duivel weigerde Club Brugge én Anderlecht:
Zaterdag 14 juli 2018 - 09:23   I  

De Rode Duivels hebben tot dusver al een fantastisch wereldkampioenschap achter de rug. Vandaag (zaterdag, nvdr.) kan onze nationale ploeg het toernooi bekronen met een bronzen medaille. Het succes van de Rode Duivels komt er ook dankzij het goede werk van... KRC Genk.

Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois, Koen Casteels en Yannick Carrasco: allen passeerden ze in hun jeugdjaren via Genk. Een 14-jarige De Bruyne verkoos een verhuis naar Genk zelfs boven aanbiedingen van Anderlecht en Club Brugge.

“Kevin kon toen ook naar Brugge en Anderlecht, maar hij koos er bewust voor om 130 kilometer van huis te gaan voetballen omdat Genk toen de enige club was waar jeugdspelers kans maakten om door te stromen naar de A-kern”, vertelt Roland Breugelmans, directeur van de Genkse jeugdacademie, in Het Belang van Limburg.

Iets 'speciaals'

“We hadden snel door dat hij iets 'speciaals' had. Qua vista was hij zijn leeftijd ver vooruit", gaat Breugelmans verder. “Gebeurde er iets wat hem niet zinde, dan zagen we dat meteen. Dan kleurde zijn gezicht rood en begon hij te 'ezelen'. Hij had als puber al een hekel aan verliezen. Dat heeft hij nu nog altijd."

"Ook het nut van trainen zonder bal was voor hem een raadsel. Het krachthonk of de looppiste? Dat vond hij maar niks. En bekijk hem nu eens: een geweldig lichaam en een gigantisch loopvermogen. Dat is iets waar wij trots op kunnen zijn.”

Poll: Is De Bruyne de beste speler bij de Rode Duivels?

TAGS  I  RC Genk  I  Manchester City  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024