Albert scherp voor één Rode Duivel: "Hij heeft zijn WK gemist"

Albert scherp voor één Rode Duivel:
Zaterdag 14 juli 2018 - 09:38   I  

De Rode Duivels hebben een ijzersterk WK achter de rug. Heel wat spelers acteerden op een heel hoog niveau, maar dat kan niet gezegd worden van Yannick Carrasco. Analist Philippe Albert durft zelfs te stellen dat de winger zijn WK gemist heeft door zijn transfer naar China.

"Ik had Axel (Witsel, nvdr.) liever niet naar China zien gaan, want hij kan bij élke Europese topclub mee. Maar hij koos voor het financiële – dat moet je respecteren", opent Albert met lof voor Witsel in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

"En als je naar zijn prestaties hier kijkt, lijkt het wel alsof hij Europa nooit heeft verlaten. Zijn niveau is niet gezakt. Dat van Carrasco daarentegen… Zijn transfer naar China heeft ervoor ­gezorgd dat Carrasco zijn WK gemist heeft", klinkt het vervolgens scherp bij de analist.

Op zijspoor bij Atlético

Ook Gilles De Bilde merkt op dat de carrière van Carrasco niet volgens plan verloopt. “Bij Atlético zat hij ook al op een zijspoor, hé. Hij had er problemen met de trainer en wat ploegmaats.”

“Carrasco moet elke week op een hoog ­niveau kunnen spelen, wil hij die linkerflank bij België goed invullen. En dan nog", pikt Albert in. "Zonder te beginnen twijfelen aan zijn kwaliteiten – hij heeft het ­talent –, ontbreekt het hem aan die defensieve ­reflex. Denk maar aan die kans van Panama.”

Poll: Moet Carrasco snel terugkeren naar een Europese club?

TAGS  I  Rode Duivels

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024