De Bilde over Romelu Lukaku: “Ik blijf dat vreemd vinden”

De Bilde over Romelu Lukaku: “Ik blijf dat vreemd vinden”
Zaterdag 14 juli 2018 - 11:29   I  

Romelu Lukaku (25) scoorde tot dusver vier keer op het wereldkampioenschap in Rusland. Als ‘Big Rom’ topschutter wil worden, moet hij er in de kleine finale nog minstens twee doelpunten bij doen. En toch is nog steeds niet iedereen overtuigd van dé aanvalsleider van de Rode Duivels.

In Het Laatste Nieuws neemt analist Gilles De Bilde het op voor Lukaku. “Miranda zag alle kleuren van de regenboog tegen Lukaku. Kijk, we moeten af van het idee dat hij drie spelers zal dribbelen en vervolgens de bal in de winkelhaak zal krullen. Lukaku is een totaal ander type, hij is afhankelijk van de aanvoer.”

“Ik blijf de perceptie rond Lukaku vreemd vinden”, besluit een zuchtende De Bilde. Collega-analist Philippe Albert maakt de vergelijking met Harry Kane, die andere goalgetter. “Als je ziet hoe Kane aanbeden wordt in Engeland… Was Lukaku een Engelsman, een Duitser of een Spanjaard, ze waren zot van hem.”

Albert: “Hij is nog maar 25”

“Mensen staan niet genoeg stil bij het feit dat hij nog maar 25 is. Ik begin dan altijd over de cijfers van Alan Shearer, de strafste spits aller tijden in de Premier League. Wel, Lukaku kan betere statistieken voorleggen dan Shearer op die leeftijd. Dat zegt alles”, besluit Albert.

Poll: Verdient Lukaku meer respect?

TAGS  I  Manchester United  I  Rode Duivels

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024