Frank Raes tempert euforie: "We kijken door een Belgische bril"

Frank Raes tempert euforie:
Zaterdag 14 juli 2018 - 15:48   I   door Redactie

Frank Raes waarschuwt voor overdreven optimisme rond de Rode Duivels. In tegenstelling tot twee jaar geleden bij het EK is er nu een hoerastemming rond de Belgen.

"We moeten opletten dat we ons niet te hard op de eigen borst kloppen”, zegt Raes aan Sporza. “We kijken door een Belgische bril, terwijl in Engeland de nationale ploeg ontvangen zal worden als koningen. Je moet een kwaliteitskrant als The Times maar eens lezen. Daar wordt Southgate als een messias omschreven."

“In Rusland worden de Russen als helden gevierd en in Brazilië vinden velen nog altijd dat enkel Courtois hen uit de halve finales heeft gehouden. Het is belangrijk om te beseffen dat we op het EK 2020 opnieuw van nul beginnen.”

Boodschap voor fans

Er waren niet zoveel Belgische fans in Rusland. Daarom hoopt Frank Raes dat de supporters hun voorzorgen nemen voor over twee jaar. “Ik stel voor dat de Belgische fans in de mate van het mogelijke een voorbeeld proberen te nemen aan de Zuid-Amerikaanse supporters. Zij zakten wel massaal af naar Rusland en wat opviel: zelfs als hun ploeg niet doorstootte, kwamen ze toch naar wedstrijden waarvoor ze tickets hadden gekocht.”

“Belgische fans moeten nu al kaartjes kopen voor de finale of halve finales van het EK voor die uitverkocht zijn zodat er meer Belgen in het stadion zitten. Raken de Duivels niet zo ver in het toernooi, ga dan toch gewoon kijken en geniet van het voetbal.”

Poll: Heeft Raes gelijk?

TAGS  I  Rode Duivels

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024