Standard zwaar onderuit tegen Celtic, Oostende vernedert Zulte Waregem

Zaterdag 14 juli 2018 - 20:52   I

Eind deze maand trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang en alle eersteklassers leggen momenteel dan ook de laatste hand aan hun voorbereiding. Zaterdag kwamen onder meer Standard, AA Gent, KV Oostende, Zulte Waregem en Cercle Brugge in actie.

Celtic-Standard 4-1

Standard oefende tegen de Schotse kampioen Celtic en kreeg een ferm oplawaai. Via Edouard, Dembele, McGregor en Johnston liep Celtic uit tot 4-0. Duje Cop tekende in de slotfase voor de eerredder. Eén ding is zeker: Michel Preud'homme zal niet tevreden zijn.

Willem II-AA Gent 1-1

Gent oefende tegen het Nederlandse Willem II. Het bleef op een 1-1-gelijkspel steken. Asumah Abubakar opende in de eerste helft de score voor Willem II, terwijl Samuel Kalu een strafschop miste. Na rust zette Yuya Kubo de eindstand op het scorebord. De Japanner miste niét vanop strafschopstip.

Zulte Waregem-KV Oostende 1-4

Oostende domineerde de eerste helft, maar slikte op slag van rust wel een doelpunt van Bjordal. Na de pauze was er geen houden meer aan en walste KVO toch nog over Zulte Waregem. Via Guri, Zivkovic (2) en Sakala haalde de ploeg van Gert Verheyen het uiteindelijk met ruime 1-4-cijfers.

Cercle Brugge-Monaco 2-3

Cercle had het in de eerste helft niet gemakkelijk tegen moederclub Monaco. Jovetic en Lopes zorgden voor een 0-2-voorsprong namens Monaco, maar net voor de pauze tekende Cardona voor de aansluitingstreffer.

In de tweede helft bracht Cardona Cercle weer helemaal in de match door er 2-2 van te maken, maar in de slotfase trok Monaco het laken alsnog naar zich toe. Iets meer dan tien minuten voor tijd legde invaller Geubbels de 2-3-eindstand vast.

Poll: Doen Standard en Gent tijdens het komende seizoen mee voor de titel?

TAGS  I  AA Gent  I  Standard  I  Willem II  I  Celtic  I  Cercle Brugge  I  Monaco  I  Zulte Waregem  I  KV Oostende