Dit zeggen buitenlandse media over derde plaats van Rode Duivels

Dit zeggen buitenlandse media over derde plaats van Rode Duivels
Zaterdag 14 juli 2018 - 19:40   I  

De Rode Duivels wonnen de kleine finale met 2-0 van Engeland en verzekerden zich zo van de derde plaats op het WK. Een historische prestatie die ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbijging.

“België staat voor de eerste keer in zijn geschiedenis op het podium van de Wereldbeker”, schrijft de Franse sportkrant L’Équipe. ”In plaats van een wereldtitel nemen de Belgen een bronzen medaille mee naar huis.”

“België maakt Engelse WK-kater compleet en pakt brons”, kopt het Nederlandse Algemeen Dagblad. “De Belgen sloten het WK in Rusland af met de beste prestatie ooit op een mondiale eindronde.” Bij het Spaanse Marca klinkt het dan weer zo: “België verzekert zich van een plaats op het podium. Het is de beste prestatie ooit in de geschiedenis van het Belgische voetbal.”

"Duivels goed. Ook in het Geel"

Het Duitse Bild kiest dan weer voor een woordspeling die we wel kunnen smaken. “Duivels goed. Ook in het geel”, klinkt het. “De Rode Duivels waren één van de beste ploegen op het WK en hebben in de kleine finale de 64.000 aanwezige toeschouwers nog eens verwend.”

In Engeland hebben ze uiteraard meer oog voor hun eigen nationale ploeg. “België klopt Engeland en eindigt derde”, klinkt het sec bij de BBC. Bij The Daily Star hebben ze toch oog voor onze Duivels. “Het WK-avontuur van Engeland eindigt in mineur nadat Hazard een briljant België aan de bronzen medaille helpt”, kllinkt het.

Bij The Sun zagen ze dat de Belgen het van hun tegenaanvallen moesten hebben. “Moedig Engeland beëindigt WK-campagne met verlies tegen counterend België”, staat er te lezen. Besluiten doen we met mooie woorden vanuit Italië: “Magische Hazard helpt België aan derde plaats en duwt Engeland van het podium”, schrijft Gazzetta dello Sport.

Poll: Verdienden de Rode Duivels beter dan de derde plaats?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Engeland

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024