Hij werd niet gekozen door Roberto Martinez: "Ik kan geen smeerlap spelen"

Hij werd niet gekozen door Roberto Martinez:
Zondag 15 juli 2018 - 08:30   I  

Terwijl de Rode Duivels geschiedenis schreven in Rusland, moesten sommige spelers het WK van in de zetel volgen. Roberto Martinez kon maar 23 spelers meenemen naar Rusland en dan vallen er uiteraard enkele jongens uit de boot.

Zo mocht ook Dennis Praet niet mee. De middenvelder en ex-speler van Anderlecht speelde een geweldig seizoen bij Sampdoria in de Serie A, maar werd toch niet opgepikt door bondscoach Martinez. Praet heeft wel het imago van de ideale schoonzoon en naar eigen zeggen is hij misschien vaak te braaf op het veld.

"Ik ben geen lefgozer. Mijn papa zegt nog altijd dat ik meer lef moet tonen op het veld, dat ik te vaak braaf luister naar de trainer. (lacht) Maar ik ben zo niet. Ik zal ook nooit iemand bewust pijn doen op het veld. Ik kan geen smeerlap spelen", aldus Praet in De Zondag.

"Dat deed pijn"

Dat hij er niet bij was op het WK deed pijn. "Dat heeft pijn gedaan. Ik kan dat niet ontkennen. Ik vond dat ik wel eens een kans verdiende, of toch zeker in de voorbereiding. Ik heb een goed seizoen gespeeld. (zwijgt even) Speelde Sampdoria in de Premier League, dan was ik er misschien wel bij. Die gedachte doet pijn. Anderzijds: ik had niet verwacht erbij te zijn. Martinez heeft mij nog nooit opgeroepen. Dat maakte de ontgoocheling iets minder zwaar."

Poll: Verdiende hij een kans?

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024