Dit zeggen buitenlandse media over wereldtitel Frankrijk: "Ze domineerden"

Dit zeggen buitenlandse media over wereldtitel Frankrijk:
Zondag 15 juli 2018 - 20:45   I  

Het meest sprankelende voetbal speelden ze zeker en vast niet, maar de Fransen gingen uiteindelijk wel met de wereldtitel aan de haal. In de finale tegen Kroatië trokken ze na een 4-2-overwinning aan het langste eind. Maar wat zeggen de buitenlandse media eigenlijk over de triomftocht van 'Les Bleus'?

Frankrijk wereldkampioen na doelpuntrijke finale”, kopt het Nederlandse NOS. Ook de discutabele penalty komt ter sprake: “Een ongelukkige handsbal van Perisic leverde Frankrijk, na bekijken van de beelden door scheidsrechter Néstor Pitana, een penalty op. De historische VAR-penalty werd door Griezmann verzilverd. Met slechts één schot op doel in 45 minuten gingen de Fransen toch met een 2-1 voorsprong de pauze in.”

L'Équipe: "Frankrijk heeft gedomineerd tegen Kroatië"

Frankrijk pakt tweede wereldtitel na geanimeerde finale tegen Kroatië”, kopt L’Équipe. “Twintig jaar naar de eerste wereldtitel in 1998 hebben de Fransen hun tweede WK weten te winnen na een finale waarin ze domineerden tegen Kroatië”, staat er verder nog te lezen. Bij France Football klinkt het zo: “Le jour de gloire est (encore) arrivé…”, verwijzend naar het volkslied van de Fransen.

Bild: "Een waardige opvolger voor Duitsland"

“Het prachtige tijdperk: Frankrijk voor de tweede keer wereldkampioen”, staat er te lezen bij het Spaanse Marca. “De wereldtitel is van Frankrijk”, klinkt het dan weer bij het Italiaanse Gazzetta dello Sport. “Frankrijk zit op de voetbaltroon”, klinkt het bij Bild. De Duitsers noemen Franrkijk een waardige opvolger voor hun Mannschaft: “Vier jaar lang mochten we onszelf wereldkampioen noemen, maar Frankrijk is een waardige opvolger.”

Poll: Is Frankrijk een terechte wereldkampioen?

TAGS  I  Frankrijk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024