"De Rode Duivels toonden bijzonder weinig respect voor Koning Filip"

Maandag 16 juli 2018 - 09:16   I   door Redactie

Gisteren werden de Rode Duivels ontvangen op het Koninklijk Paleis door Koning Filip en Koningin Mathilde. De kledingkeuze van de nationale ploeg was opvallend: ze gingen gewoon in short. Vier jaar geleden - toen ze ook ontvangen werden op het Paleis, was dat nog in kostuum.

Op sociale media werd hard uitgehaald naar de Rode Duivels. "Het is bijzonder onrespectvol om in short bij de koning te verschijnen", luidde het daar. "Dat is tegen het protocol."

Het Paleis heeft intussen ook gereageerd in Het Laatste Nieuws. "Het zijn sportmannen. De koning en koningin zouden niet willen dat ze in kostuum kwamen. Dit was geen officiële audiëntie. Als je mensen in een relaxte en gemoedelijke sfeer wil laten babbelen en grapjes maken, moet je het protocol even opzijzetten", klinkt het.

Voetbalbond

Ook bij de Belgische voetbalbond maken ze er helemaal geen probleem van. "We moesten gewoon van de ene naar de andere activiteit en dan is het voor de spelers het gemakkelijkst om hun dagdagelijkse kleren aan te hebben. Ze hebben in Rusland elke dag sportkleding gedragen, dus vandaag ook", zegt woordvoerder Stefaan Van Loock.

Poll: Vond jij dat de Rode Duivels een kostuum hadden moeten dragen bij het bezoek aan de Koning?

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024